Submenu

A29: afsluitingen Heinenoordtunnel

 

In 2023 startte de renovatie van de Heinenoordtunnel in de snelweg A29. De renovatie gaat door tot eind 2024. Vanwege de renovatie is de tunnel verschillende nachten en weekenden dicht, meestal in 1 rijrichting. In de zomer is de tunnel in beide rijrichtingen dicht. Verkeer moet dan omrijden en rekening houden met extra reistijd. Op deze website vindt u meer informatie over de renovatie, planning van de afsluitingen en de omleidingsroutes.

 

Talen

 
 
 
 
 

 Polski

 

 Magyar

 

Waarom?

Om mensen en goederen vlot en veilig hun bestemming te laten bereiken, werkt Rijkswaterstaat aan veiligheid, bereikbaarheid en leefbaarheid. Op de weg en op het water.  

Rijkswaterstaat renoveert in 2023 en 2024 de Heinenoordtunnel in de snelweg A29. De Heinenoordtunnel is de eerste van 8 tunnels in Zuid-Holland die wordt gerenoveerd. De tunnel is in gebruik genomen in 1969 en is toe aan een grote renovatie.
Onder andere zijn de tunnel technische installaties aan het einde van hun technische levensduur en toe aan vervanging. 

In 2023 zijn er verschillende werkzaamheden uitgevoerd, zoals aanpassingen aan de energievoorziening en dienstgebouwen, asbestsanering, vervanging van de hemelwaterafvoer, betonreparaties, werkzaamheden aan de lichtroosters en de bouw van een middentunnelkanaal. Dit is een afgesloten vluchtgang in het midden van de tunnel. 

Om de renovatiewerkzaamheden veilig te kunnen uitvoeren wordt de tunnel meerdere keren afgesloten. Houd rekening met extra reistijd boven op de normale reistijd.

 
 

 

 

 

Advies weggebruikers

Rijkswaterstaat beperkt de hinder zo veel mogelijk. Denk naast omleidingen en communicatie aan maatregelen als anders afstellen van verkeerslichten om de doorstroming te bevorderen en aan acties om fietsen en het gebruik van het openbaar vervoer te stimuleren.

U kunt zelf ook iets doen om de hinder op uw route te beperken:

  • ga goed voorbereid op weg;
  • weet wanneer afsluitingen zijn en wat de omleidingen zijn;
  • check de actuele files en omleidingen voordat u vertrekt via bestaande apps, rwsverkeersinfo.nl of vanAnaarBeter.nl.

En bent u op de plaats van bestemming denk dan eens aan:

  • voor korte afstanden een fiets/e-bike huren;
  • met het openbaar vervoer reizen. Kijk op touristdaytickets.nl voor zeer voordelige kaarten;
  • op andere tijden (buiten de spitsen) reizen;
  • de omleidingsroutes mijden.

 

Fietsers en voetgangers

Fietsers en voetgangers bij de Heinenoordtunnel ondervinden geen hinder. Zij kunnen door de Tweede Heinenoordtunnel zoals zij nu ook doen. Tijdens de afsluiting van de Heinenoordtunnel zijn, als de ponten varen, de veerponten Rhoons ­veer, Puttershoek en Nieuw-Beijerland gratis voor fietsers en voetgangers. 

 

 

Languages

 

 

 

More information?

For more information on the renovations, works and closures, visit: Rijkswaterstaat Heinenoord Tunnel.

 
Cookie settings